Omslag: Game of Life II: Knust i offentlig rom
Sigurd Tenningen (red.) / Jan Freuchen (red.)
Game of Life II: Knust i offentlig rom

«... Da Franz Wests skulptur Rrose (DRAMA) ble angrepet utenfor Telenors kontorlokaler paÌŠ Kjøita i Kristiansand i 2010, etterlot vandalene seg en notis der de redegjorde for sine beveggrunner. Etter alt aÌŠ dømme ble aksjonen utført som et slags drive by-attentat, der et lag med brunmaling ble paÌŠført den rosafargede skulpturen (malingsrullen ble siden funnet paÌŠ aÌŠstedet). Notisen som var klistret paÌŠ skulpturen var forfattet med innslag av ’brei’ dialekt, ironisk bruk av enderim og et forbryter-etos som leder tanken til Spøkelseskladdens skurkestreker i Andeby: ’Denne dritten har plagd oss i mangen aÌŠr. SaÌŠ er meget velfortjent farge den faÌŠr! Hilsen Bæsjebandittene. PS! Dere kan ikke stoppe oss.’»

Game of Life II: Knust i offentlig rom er en samling essays om kontroverser knyttet til kunst i offentlig rom, med hovedvekt paÌŠ billedstrider og vandalisme i Kristiansand i perioden 1981—2014. Publikasjonen er formgitt av Eller med a og inneholder foruten redaktørenes introduksjonsessay ogsaÌŠ tekstbidrag fra Arve Kleiva, Gabriel Johann Kvendseth, Christoforos Lazaridis, Gunvald Opstad, Anette Therese Pettersen og Anders Smebye.

Kuratorparet gir en særdeles velskrevet innføring i temaet, og viser hvor de lokale stridighetene tangerer kunsthistoriske problemfelt. [...] Det er komisk, men ogsaÌŠ litt foruroligende aÌŠ faÌŠ innblikk i hva som vekker ubehag, frykt og berettiget harme hos den jevne sørlandsborger. – Simen Joachim Helsvig, kunstkritikk.no, 6.11.14.

 

Forlag:
Kristiansand kunsthall

ISBN:
9788299907439

Utgivelsesår:
2014

Hovedkategori:
Kunst

Språk:
Norsk

Sider:
160

Innbinding:
Heftet

Pris: