Omslag: Streker
Henri Michaux / Simen Hagerup (red.)
Streker

Henri Michaux’ (1899-1984) forfatterskap er gjennomsyret av avsky for verden. Bøkene han etterlot seg, røper liten vilje til forsoning eller forståelse: De utgjør et eneste, kompromissløst forsøk på å fordrive, vandalisere og vende seg bort. De tidlige verkenes fremstillinger av blind vold og fantastiske landskap, den årelange, nitid dokumumenterte eksperimenteringen med meskalin, meditasjonene over avvikende perspektiver og strategier for sansning: Michaux’ bøker leter overalt etter alternative muligheter for mennesket. De er verket til en konstruktør, men også arbeidet til en mystiker.

Simen Hagerup Har gjort et utvalg blant de av Michaux’ sene tekster som kan betegnes som del av «tegnforfatterskapet», og som befinner seg i et semiotisk grenseland mellom skrift og bilde. Bøkene Idéogrammes en Chine (1975), Saisir (1979) og Par des traits (1984) er oversatt i sin helhet, og samlet som Streker.

Simen Hagerup, f. 1980, har tidligere skrevet Absolutt alt (2004). Han arbeider som oversetter og kritiker, og bor i Berlin.

Lenker:

Gasspedal


Forlag:
Gasspedal

ISBN:
9788292523117

Utgivelsesår:
2008

Hovedkategori:
Poesi

Språk:
Norsk (bm)

Sider:
272

Innbinding:
Heftet

Nøkkelord:
Poesi, Oversettelse, Gjendiktning

Pris: